POMOHLI SME AJ pani Erike s bolesťami chrbta a stehna

Opis problému:

Bolesti v oblasti pravej strany spodného chrbta + bolesti zadku a zadnej časti pravého stehna


Meno: Erika

Vek: 48 rokov

Práca: Predávačka v supermarkete

Náplň práce: Práca za pokladňou a vykladanie tovaru zo skladu do regálov


Čo sa stalo?

Prvý deň:
Pani Erike začali bolesti približne v decembri pred sviatkami, keď bol väčší nápor v práci. Na rannej zmene vykladala veľa tovaru, viac ako obvykle, a v jeden moment pri zdvíhaní bedničky ju pichlo v spodnej časti chrbta. Celú zmenu vydržala pracovať, ale ku koncu dňa sa bolesti stupňovali.

Druhý deň:
Na druhý deň ráno pri vstávaní boli bolesti pomerne nízke, ale časom ako sa začala chystať opäť do práce sa jej bolesti zvýraznili - tento krát však boli lokalizové iba na pravej strane spodného chrbta a ťahali sa smerom po panve do boku. V tomto momente už nebola pani Erika schopná predkloniť sa bez výraznejšej bolesti a vystieranie sa z predklonu bolo ešte horšie. Zavolala do práce, ohlásila je že chorá a musela ísť ku lekárovi. U lekára jej bol odporučený Flector a nejaký krém od bolesti.

O 2 týždne:
Po približne 16 dňoch navštívila pani opäť lekára, s rovnakými ťažkosťami ako sa píše vyššie, tento krát už však mala bolesti po celom zadnom stehne až po koleno. Lekár jej dal výmenný lístok na neurologiu s tým, že bolesti jej spôsobuje vyskočená platnička, ktorá tlačí na nerv. Na neurologii jej bol ponúknutý termín o 2 mesiace, dovtedy má vraj užívať Flector.

O týždeň a pol (1. terapia):

O približne 10 dní po druhej návšteve lekára nás navštívila pani Erika s vyššie spomínaným problémom a žiadosťou o pomoc.
Po konzultácii sme aplikovali manuálnu terapiu na úlavu od bolesti a zvýšenie rozsahu pohybu. Pani dostala na záver 3 cvičenia na doma a oboznámili sme ju, že platničky nevyskakujú, a že pravdepodobne jej bolesti nespôsobuje pošodená platnička ani nerv. Bola oboznámená o tom, že jej bolesť je pravdepodobne spôsobovaná silnými svalovými spazmami a bolestivými väzivami, ktoré tiež možu spôsobovať bolesti končatín.

Po prvej terapii sa pani zvýšil pohyb na plný rozsah pohybu a bolesť bola zredukovaná o polovicu.

O 7 dní (2. terapia):

Pani Erika nás navštívila opäť o 7 dní. Bolesti boli značne zredukované a pohyb bol aj nadalej bez obmedzení. Bolesti nohy zmizli, ale chrbát ešte stále bolieval a to najmä pri záťaži.
Opäť sme pokračovali v manuálnej terapii, vymenili sme iba jeden cvik a pani bol odporučený návrat do práce.

O 14 dní (3. terapia):

Na tretej návšteve sa pani cítila o 90% lepšie, sem tam ešte cítila mierne bolesti v chrbte, ale noha bola úplne bez bolesti. Na tomto sedení boli pani Erike odporučené cviky na posilňovanie, ktoré sme ju na mieste naučili. Opätovná terapia nebola nutná a tak sme sa dohodli, že sa telefonicky ozve po 14 dňoch ako sa cíti.


Kontakt:

Prevádzka: Nová Dubnica, Mierove námestie 54/1
Tel.kontakt: 0949 606 562
Mail: info@alphafyzio.sk

#ŽivotBezBolesti
je šťastný život

Previous
Previous

Všetko čo viete o sedení je ZLE

Next
Next

Ako si vybrať správneho fyzioterapeuta?