Mäkké techniky: čo čakať od terapie?

Ak veľa pracujete alebo cvičíte pravidelne, ale len občas si doprajete masáž, môžete svojmu telu a cvičeniu robiť medvediu službu.
Ak máte náročnú prácu, bez ohľadu či veľa sedíte alebo manuálne pracujete, odporúča sa zvážiť pravideľnú masáž hlbokých tkanív mäkkými technikami. Inak by mohli byť vaše svaly dlhodobo napäté, počas práce by ste mohli byť ubolení a pri cvičení sa zraniť.

Čo sú to mäkké techniky a masáž hlbokých tkanív?

Masáž hlbokých tkanív a mäkké techniky sú masážne techniky často považované za jednu z možností na riešenie problémov so stuhnutím a bolesťami pohybového aparátu. Masážny terapeut cielene aplikuje pomalý, trvajúci tlak prostredníctvom metodických hlbokých ťahov, aby zasiahol oblasti vnútorných vrstiev svalov a spojivových tkanív. Taktiež naši terapeuti využívajú ťahavé a “štípavé” pobyby po koži, ktoré uvoľňujú a bohate prekrvujú svalové fascie (sú to väzivové obaly svalov), ktoré môžu byť zdrojom bolesti a stuhnutia.

Aké sú výhody?

Na rozdiel od iných masážnych techník, ktoré sa zameriavajú na relaxáciu a vykonávajú sa olejom, masáž hlbokých tkanív a mäkké techniky sa sú “suché masáže” a zameriavajú sa na bolesti svalo. Je tiež známe, že pomáhajú zmierniť stuhnutosť a pomáhajú vám uvoľniť sa aj psychicky.

Pre koho sú vhodné?

Masáž hlbokých tkanív v Alpha Fyzio je ideálna pre ľudí, ktorí sú vo veľkom preťažení z práce alebo športu, alebo pre tých, ktorí majú zranenie alebo viac ako bežné bolesti a nepohodlie.
Váš masážny terapeut v Alpha Fyzio môže počas masáže hlbokých tkanív používať prsty, päste, lakťové kĺby a predlaktie na uvoľnenie svalov. Hlboko dýchajte a komunikujte s terapeutom, keď masér pracuje na oblastiach s väčším napätím a keď pociťujete bolesť.

Päť TOP výhod mäkkých techník:

Lepší pohyb aj cvičenia

Uvoľnené, menej stresované svaly môžu počas práce, bežných denných aktivít a cvičenia umožniť vyšší rozsah pohybu. Vaše telo sa tak bude efektívnejšie pohybovať s nižším rizikom zranenia. 🏋️

Uvoľnená myseľ

Je známe, že masáž hlbokých tkanív pomáha znížiť hladiny určitých hormónov, vrátane tých spojených so stresom, a zároveň prospeje vašim neurotransmiterom „dobrého pocitu“ ako je dopamín, serotonin a endorfíny. 🧠

Lepší spánok

Pravidelná masáž nielenže pomáha cítiť sa dobre, ale tiež môže zlepšiť kvalitu spánku. 💤

Zmiernenie bolesti

Masáž hlbokých tkanív môže pomôcť uvoľniť spazmy z namáhaných, prepracovaných svalov a spojivových tkanív, ako aj zmierniť bolesti kĺbov a svalov. 💊 💊

Pomáha zlepšiť zdravie

Okrem výhod pre svaly a tkanivá môže masáž hlbokých tkanív pozitívne podporiť vaše celkové zdravie tým, že vás môže podporiť a motivovať k pohybu. ⚕️

POKYNY PO MASÁŽI

  1. Hydratácia udržuje svalové tkanivo zdravé a ľahšie sa masíruje. Nezabudnite pred masážou vypiť dosť vody. Podobne ako pri akomkoľvek cvičení, masáž môže byť mierne dehydratujúca, preto sa uistite, že budete piť dosť vody aj po masáži.
  2. Nepreťažujte sa cvičením alebo náročnou činnosťou príliš skoro po masáži hlbokých tkanív. Výhody budú pravdepodobne trvať oveľa dlhšie, ak dáte svojim svalom príležitosť na regeneráciu.
Po masáži je bežné cítiť nejakú stuhnutosť alebo bolesť. Mali by sa zmierniť do jedného alebo dvoch dní. Ak máte obavy alebo pocit akéhokoľvek nepohodlia počas alebo po masáži, porozprávajte sa so svojím masážnym terapeutom aby bola masáž jemnejšia.
Pitie vody po akejkoľvek masáži môže pomôcť vyplaviť metabolické odpady z tkanív. Nezabudnite sa poradiť so svojím lekárom pred vyskúšaním masáže hlbokých tkanív, ak máte nejaké obavy alebo základný zdravotný problém.

FYZIO, ktoré si zamilujete ♡

FYZIO, ktoré si zamilujete ♡

Previous
Previous

5 benefitov Antistresovej masáže hlavy a šije

Next
Next

Fyzio pre ženy - prvá terapia