KONZULTÁCIA S FYZIOTERAPEUTOM V ALPHA FYZIO

OH.Physio - WEB-49.png

Konzultácia je prvým krokom ku spoznaniu problému.

Kvalitná, podrobná a odborná konzultácia je nevyhnutná pre správne rozhodovanie sa pre ďaľší postup. Je východiskom pre voľbu vyšetrovacích postupov a následnú rehabilitáciu.

Prečo je konzultácia dôležitá?

Konzultácia je prvý krok ku spoznaniu Vás a problémov, ktoré Vás trápia. Je to o správnych otázkach na Vás, našich pacientov, ktoré Vám majú pomôcť vyjadriť svoje pocity a poskytnúť nám relevantné informácie. Ako u nás v Alpha Fyzio často opakujeme:

“Keď chcete problém vyriešiť, najprv ho musíte spoznať.

Ako prebieha konzultácia s fyzioterapeutom v Alpha Fyzio?

Často, keď nás kontaktujete so žiadosťou o termín/pomoc, jednou z otázok je, či na prvom sedení budeme len konzultovať, alebo aj rehabilitovať. Preto na úvod poznamenám, áno budeme. Aký je však celý postup pri prvej návšteve Alpha Fyzio?

  1. V Alpha Fyzio prikladáme konzultácii veľkú dôležitosť a preto ju u nás absolvujete na začiatku prvého sedenia, aby sme vedeli identifikovať pôvod Vašich bolestí a obmedzení, indikácie liečby a kontraindikácie. Táto časť trvá od 10-20 minút, čo svedčí naozaj o dôkladom postupe. Počas konzultácie využívame overený postup otázok, ktoré na seba navzájom nadvezujú a dávajú dokopy “skladačku” Vašeho problému. Zvyčajne používame tzv. otvorené otázky, teda otázky bez možnosti odpovede áno/nie. Prečo? Je to totiž skvelý spôsob ako Vás nechať vysvetliť problém vlastnými slovami bez vnucovania Vám akejkoľvek odpovede.

  2. Ďaľším postupom je prechod ku vyšetreniam. Vyšetrenia používame manuálne/provokatívne, záťažové, alebo formou polohovania. Manuálnymi vyšetreniami sa snažíme prijísť na pohyby/polohy, ktoré sú pre Vás buď provokujúce bolesť, alebo naopak úľavové. To isté platí prakticky pre zvyšné 2 typy vyšetrení.

  3. Po dôkladných vyšetreniach postúpime ku vysvetleniu, čo nám hovoria vyšetrenia, prečo a ako bude potrebné ďalej pokračovať. V tejto fáze využívame aj moderné digitálne vizuálne pomôcky, aby sme Vám objasnili, ktoré štruktúry sú v probléme zainteresované, aké sú funkcie týchto štruktúr a možnosti liečby.

  4. Štvrtým krokom je prechod ku samotnej rehabilitácii. Ide o kombináciu manuálnej terapie (mobilizácie kĺbov, svalov, fascií), cvičení a edukácie. Ku koncu konzultácie spolu opäť vykonáme vyšetrenia a snažíme sa spozorovať rozdieľ oproti vyšetreniu na začiatku sedenia. Hýbe sa Vám lepšie/horšie? Bolesť je rovnaká/nižšia/vyššia? To sú základné otázky, ktoré si položíme.

  5. Ako posledný krok je prechod ku posledným otázkam z Vašej strany, dohodneme si ďaľší termín a Vy budete dovtedy pokračovať v rehabilitácii doma. Od prvej konzultácie do druhého sedenia je veľmi potrebné dodržiavať všetky cvičenia a rady, ktoré sme Vám poskytli. Taktiež je dôležité sledovať prípadné zmeny, ktoré sa sebe pozorujete. Čokoľvek si nebudete pamätať, stačí nám kedykoľvek napísať, alebo zatelefonovať. Na druhom sedení si spoločne prejdeme, ako sa cítite, či ste spozorovali nejaké zmeny a podľa toho budeme pokračovať v rehabilitácii. V prípade, že máte pocit, že postup na prvom sedení sa Vám moc nepozdáva, podeľte sa s nami o Váš názor, pretože možností je množstvo a keď sa Vám jeden smer nepáči, môžeme ísť smerom druhým.

OH.Physio - WEB-48.png

“10-20 minút,

toľko sa v Alpha Fyzio venujeme podrobnej a dôkladnej konzultácii.

Veríme, že Konzultácia s fyzioterapeutom v Alpha Fyzio je presne to, čo hľadáte a potrebujete. V prípade, že ste sa rozhodli riešiť svoje problémy, požadujete bezpečnú, dôkladnú a odbornú konzultáciu s profesionálnym prístupom, naši fyzioterapeuti sú Vám k dispozícii. Dôkladným prístupom ku podrobnej identifikácii problému Vám zabezpečíme základ pre bezpečnú rehabilitáciu, identifikáciu prípadných kontraindikácii ktoré sú v odbornosti lekárov, výber správnych vyšetrení a postupov liečby, elimináciu chýby a tým aj finančnú efektivitu celej rehabilitácie.

V prípade, že Vás trápia bolesti, alebo obmedzenia pohybu a hľadáte pomoc, obráťte sa na nás. V Alpha Fyzio ste viac než vítaní a budeme sa tešiť na spoločný boj s Vašimi bolesťami, pretože 
MY SME #ŽIVOTBEZBOLESTI


Tel.číslo: 0949 606 562
Mail: info@alphafyzio.sk
Facebook: AlphaFyzio
Instagram: AlphaFyzio

Previous
Previous

DOBRÝ DEŇ, ROBÍTE AJ…?

Next
Next

ENDOPROTÉZA KĹBU - PRÍPRAVA NA OPERÁCIU A NA ŽIVOT PO OPERÁCII.