DOBRÝ DEŇ, ROBÍTE AJ…?

S.jpg

Ani v karanténnych časoch chrbtice neprestávajú bolieť a tak nás denne kontaktujete so žiadosťami o našu radu a pomoc. U dávnejšie sme si všimli jeden “vzorec”, ktorý sa často opakuje pri telefonátoch s Vami a dnes sme sa rozhodli vyjadriť sa k nemu.
Často sa nás pri prvom kontakt pýtate, aké techniky robíme, alebo si priamo vyberáte konkrétne techniky ktoré od nás požadujete lebo: “Kamarátke pomohla táto technika”, “Čítal som, že táto technika je dobrá” a atď. Samozrejme, máte na to právo,

ale…

Úlohou Alpha Fyzio, mimo poskytovania kvalitnej fyzioterapie, je aj vzdelávanie Vás a usmerňovanie na správnu cestu pri riešení Vašich bolestí. Váš záujem o kvalitné informácie nás nesmierne teší a čo je ešte lepšie je, že sa záujem stále zvyšuje. Sami Vás na terapii alebo v príspevkoch upozorňujeme a nabádame na to, aby ste sa neustále pýtali terapeutov a lekárov, keď Vás niečo zaujíma a aby ste vždy mali jasno v tom, čo sa s Vami deje.
Internet je najčastejším zdrojom, ktorý využívate na hľadanie informácií, predsa aj tento bog ste našli niekde na internete. Internet je skvelým sluhom, ale zlým pánom. Je správne vyhľadávať informácie a zisťovať viac o probléme, ktorý Vás trápi a je správe sa nás pýtať otázky, ktoré máte namysli - keď Vám internet slúži.

Avšak,

na internete nenájdete vždy správne, overené a zodpovedné informácie. Pravidelne sa nám stáva nasledovná situácia:

Klient: Dobrý deň, našiel som Vaše číslo na internete a chcem sa Vás spýtať, robíte u vás techniku XY?

Alpha Fyzio: Dobrý deň, bohužiaľ nerobíme. Robíme však množstvo iných efektívnych postupov. Čo Vás trápi?

Klient: Tak teda nič, ďakujem za info. Dovidenia.

A presne toto je problém. Našli ste informáciu na internete a ten sa stal pánom.

  1. Každý z Vás je individuálny a rovnako aj každý problém. To, že technik XY alebo ABC pomohla niekomu koho poznáte, neznamená, že pomôže aj Vám.

  2. Výber techník nechajte na fyzioterapeuta/lekára. Vzdelaný odborník vyberá techniky na základe dôkladného vyšetrenia a anamnézy, nie internetu.

  3. Článok na internete Vám určite neposkytne všetky informácie o pre a proti.

  4. Je vporiadku sa na techniku spýtať, ale vždy nás oboznámte o probléme, ktorý Vás trápi. Na základe toho Vám vieme vysvetliť čo poskytujeme u nás a porovnať to s Vami požadovanou technikou.

Vždy nás mrzí takýto telefonát, pretože sme Vám mohli vysvetliť čo poskytujeme u nás, prečo/či je to pre Vás vhodné a ako Vám vieme pomôcť. Techník v súčasnosti existuje naozaj veľké množstvo a hovoriť o tom, ktorá je lepšia alebo horšia sa dá až potom, čo si zodpovieme najdôležitejšiu otázku:

Pre koho?

Na záver

Výber postupu liečby, vyšetrovania a techník nechajte vždy na odborníkov. Napriek tomu sa VŽDY pýtajte, VŽDY nás konfrontujte s nejasnosťami a uistite sa, že rozumiete tomu, čo sa s Vami deje. Spýtať sa na nejakú techniku alebo postup je tiež v poriadku, ale prosíme Vás, nevyberajte si len na základe techník fyzioterapeuta alebo lekára, pretože ste o niekde technike čítali/počuli. Vždy nás v prvom rade oboznámte o probléme a na postupe sa spoločne dohodneme.

V prípade, že Vás trápia bolesti, alebo obmedzenia pohybu a hľadáte pomoc, obráťte sa na nás. V Alpha Fyzio ste viac než vítaní a budeme sa tešiť na spoločný boj s Vašimi bolesťami, pretože 
MY SME #ŽIVOTBEZBOLESTI


Tel.číslo: 0949 606 562
Mail: info@alphafyzio.sk
Facebook: AlphaFyzio
Instagram: AlphaFyzio

Previous
Previous

BOLESTI HRUDNEJ CHRBTICE - ČO ICH SPÔSOBUJE A AKO SA ICH ZBAVIŤ?

Next
Next

KONZULTÁCIA S FYZIOTERAPEUTOM V ALPHA FYZIO